Overrekkelse av Brobyggerprisen 2022

Norske kirkeakademier har hvert år siden 1983 delt ut Brobyggerprisen til en person, organisasjon eller institusjon som på særlig vis har bygd broer av innsikt og forståelse – og som har stimulert til å utvikle kontakt og dialog mellom ulike grupper i samfunnet.
Brobyggerprisen 2022 tildeles forteller og scenekunstner Mehda Zolfaqari for sitt årelange arbeid for dialog og brobygging. Hun speiler fortellinger mot personlige opplevelser og blander fortellerkunst med musikk, dans og poesi. Der andre peker på motsetninger, bygger årets prisvinner bro ved å peke på det vi har felles.
Les mer om juryens begrunnelse i denne saken http://kirkeakademiene.no/brobyggerprisen-2022/
Overrekkelsen av Brobyggerprisen 2022, som består av et diplom og et kunstverk, finner sted i Kirkehagen i Trondheim 2. august klokken 16.00. Styreleder i Norske Kirkeakademier Kjell Yngve Riise vil overrekke prisen, og Mehda Zolfaqari vil selv være tilstede og motta prisen.
Umiddelbart etter overrekkelsen av Brobyggerprisen 2022 vil vi få se forestillingen Historien om Maria i Koranen fremført av Mehda Zolfaqari og musiker Nawar Alnaddaf.
I forestillingen møter vi Maria slik hun fremstilles i Koranen, før Jesu fødsel, samtidig som Zolfaqari fletter inn sine egne erfaringer.
Historien om Maria i Koranen er produsert av Kilden Teater og fortellerinstruktør Stina Riebe Thygesen, og har høstet gode kritikker. «Viktig og vakkert» skrev blant annet Fædrelandsvennen da de ga forestillingen terningkast 6.
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til en uforglemmelig opplevelse i Kirkehagen i Trondheim!
Arrangementet er et samarbeid mellom Den norske kirke, St. Olav kirkeakademi og Norske Kirkeakademier.
Foto: Lars Gunnar Liestøl, Kilden Teater
Gratis inngang.
Tags: