Kunst- og kulturformidling i sommerlig drakt

Denne pinsen etableres Kunstnerkirken&Kulturkapellet i Holmsbu, og på årsmøtet i mars ble prosjektet ønsket velkommen inn i kirkeakademibevegelsen. Styreleder i NKA, Kjell Y. Riise, er opprømt. – Det er inspirerende med ny aktivitet, så det skal vi legge til rette for, sier han.

 

Holmsbu ligger i Norges åttende største kommune, Asker. Tettstedet har snaut 300 fastboende, men om sommeren strømmer det til med både dagsturister og beboere av de over 3000 hyttene i området. – Alle våre aktiviteter er lagt til sommermånedene, derfor kaller vi oss Sommerkirkeakademiet i Holmsbu, sier Tiril b Bjørkvold, styreleder for nyvinningen – og har et lønnlig håp om å være Norges aller første i sitt slag.

Kulturformidlinga i både Kunstnerkirken&Kulturkapellet i Holmsbu skal ha røtter i det unike bildekunstmangfoldet verdens lengstlevende kunstnerkoloni skapte på dette lille stedet ved Drammensfjorden første halvdel av 1900-tallet. Hver søndag kl 15:00, fra pinse og ut august byr de på foredrag, utstillinger, forestillinger, konserter, forfattermøter og mye mer, der stikkord som død, håp, politikk, etikk, lengsel og trøst blir sentrale. -Vi ønsker å friste folk til å se på verden utfra krysningspunktene mellom tro, kirke og kultur, avslutter Bjørkvold.

Finn sommerens program via siden til Sommerkirkeakademiet i Holmsbu, og les mer om prosjektet hos Søndre Hurum menighet.

 

Styreleder i Sommerkirkeakademiet i Holmsbu, Tiril b Bjørkvold og styreleder i NKA, Kjell Y. Riise