Tromsø Internsjonale Filmfestival og filmprisen Faith in Film

Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) arrangeres for 30. gang, 13.-19. januar 2020. Kirken stiller for første gang med eget program under festivalen! I Tromsø Domkirke får vi panelsamtale om tro i film, konsert og åpen kirke gjennom hele festivalen.

For fjerde gang deles filmprisen Fait in Film ut under TIFF. Filmprisen Faith in Film er et samarbeid mellom Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF), Senter for kunst, kultur og kirke (KULT), Tromsø kirkeakademi og Norske kirkeakademier.

Med filmprisen Faith in film ønsker vi å løfte frem en film eller filmskaper, som tar opp religionens betydning i samfunn og i enkeltmenneskers liv, og som skaper forståelse for religionens betydning.

Følgende er beskrevet som kriterier for tildelingen:

  • Filmen skal engasjere og stimulere til refleksjon, kritikk og ettertanke om religionens plass i menneskers liv og i samfunnet
  • Filmen skal gi innsikt i livssynsspørsmål eller åndelighet
  • Filmen skal være av høy kunstnerisk kvalitet

I 2017 gikk prisen til filmen Forever pure (Maya Zinshtein, Israel/England/Norge), i 2018 til Per Fugelli – siste resept (Erik Poppe, Norge, Nordisk Film Distribusjon), og i 2019 til Lykkelige Lazzarro (Alice Rohrwacher, Italia/Sveits/Frankrike/Tyskland)

Årets jury består av Kristin Aalen, journalist og kulturkritiker, Didrik Søderlind, rådgiver i Human-Etisk Forbund og Sigrun Høgtveit Berg, førsteamanuensis ved Institutt for arkeologi, hstorie, religionsvitenskap og teologi ved Universitetet i Tromsø.

De nominerte filmene for Faith in film 2020 er:

ADAM https://tiff.no/program/2020/adam

ANGELS ON DIAMOND STREET https://tiff.no/program/2020/angels-diamond-street

BALLOON https://tiff.no/program/2020/balloon

iHUMAN https://tiff.no/program/2020/ihuman

SANCTORUM https://tiff.no/program/2020/sanctorum

VALLEY OF SOULS https://tiff.no/program/2020/valley-souls

Torsdag 16.januar kl 19.00 er publikum velkomne til panelsamtale i Tromsø Domkirke med «Faith in film – en særegenhet eller en selvfølge?» som tema for samtalen. I panelet møter vi Didrik Søderlind, Kristin Aalen og Elle Sofe Sara. Samtalen vil bli ledet av Alf van der Hagen, forfatter og tidligere redaktør i Morgenbladet.

Tromsø Internasjonale Filmfestival er både en populær publikumsfestival, og et viktig møtested for norsk og internasjonal filmbransje.  Festivalprogram og mer info om TIFF finner du på tiff.no

Domkirken i Tromsø vil være åpen under hele festivalen for den som vil tenne et lys, ta en prat eller bare være stille. Fredag 17. januar blir det konsert med Habaneroz som spiller rumba, tango, norske folketoner og salmer i latinamerikansk innpakning. Anbefales på det varmeste!

Coverfoto er hentet fra tiff.no.