Svovelprekener

I serien «Svovelprekener i Jakob» inviterer Kulturkirken Jakob bra folk til å snakke uavbrutt en times tid om hva som gjør dem sinte. Rettferdig harme – eller ærlig alvor, om du vil.

Program høsten 2018:

Torsdag 6. september 19:00:
Svovelpreken – Bendik Hofseth: The Frightful Five

Overgangen fra fysisk salg til streaming har vært tøff for hele musikkbransjen. Men verst har det gått utover artistene selv. Med svært få unntak helt i toppsjiktet er det blitt umulig å tjene penger på innspilt musikk. Hvordan ble det slik? Og hvem sitter igjen med gevinsten? Verdens fem mest verdifulle selskaper i 2018 er Apple, amazon.com, Alphabet (Google), Facebook og Microsoft. Hvordan ble det slik at distribusjonsleddene stikker av med hele gevinsten, mens de som leverer selve innholdet sitter igjen med smuler?
Hofseth står selv for musikalsk innramming av prekenen denne kvelden.
Bendik Hofseth er saksofonist, produsent, komponist og sanger. Han har gjort seg bemerket verden over, først som jazzmusiker, siden i et utall genre både som solist og musiker. Han har i tillegg vært styreleder i NOPA, by:Larm, Phonophile og CIAM samt styremedlem i TONO og NCB. Hofseth er også professor ved Universitetet i Agder – UiA.

Onsdag 17. oktober 19:00
Svovelpreken – Kai Eide: Hva skal vi gjøre med Amerika?

Norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk har vært forankret i forholdet til USA siden andre verdenskrig. Hvordan skal vi forholde oss til at vår viktigste allierte undergraver fredsarbeid og nedrustningsarbeid?
Kai Eide er norsk diplomat og politiker. Han var FNs spesialutsending til Afghanistan i perioden 2008-10 og har før det vært bl.a. politisk direktør i UD, NATO-ambassadør og leder av FNs operasjoner i Bosnia-Herzegovina.

Mandag 30. oktober 19:00
Svovelpreken – Ann-Magrit Austenå: Hvor blir det av dem?

Borgerkrigen i Syria er nå inne i sitt åttende år, med en halv million drepte og mange millioner på flukt. Men her i Norge melder UDI om historisk lave antall asylsøkere. Hvor blir det av dem? Og får de en behandling vi kan kalle anstendig?
Ann-Magrit Austenå er generalsekretær i NOAS – Norsk organisasjon for asylsøkere.

Se forøvrig jakob.no