Støtte til fredsarbeidet i Israel og Palestina

Kirkeakademiet i Asker og Asker menighet inviterer til filmkveld i Asker kirke onsdag 23. september kl. 1800. Arrangementet inngår i årets Kirkeuke for fred og rettferdighet i Israel og Palestina som Den norske kirke og en rekke kirkelige organisasjoner står bak.

Tema for årets Kirkeuke er «Muren». I Asker kirke vises den enestående filmen «Open Bethlehem – a Big Film About a Small Town», produsert av den palestinske regissøren Leila Sansour som tilhører en av Betlehems eldste kristne arabiske familier. Etter å ha levd i utlandet i tredve år, kom Leila Sansour tilbake til sin lille hjemby Betlehem for å filme den fremvoksende muren. Opptakene tok ti år. Etter at filmen ble lansert i 2014, dannet Leila Sansour organisasjonen Open Bethlehem som arbeider for å fremme forståelse i Vesten for en rettferdig løsning på konflikten som muren er et synlig tegn på.

«Asker menighet ønsker å være en del av det store nasjonale, kirkelige engasjement for å løfte fram troen på at Gud bryter ned murer», sier sokneprest Tor Øystein Vaaland som selv har lang erfaring fra å ha virket i de områdene og blant de menneskene som filmen skildrer.

«Det er helt i kirkeakademienes ånd å støtte konstruktive, ikke-voldelige bidrag til at okkupasjonen av Palestina kan ta slutt og til å oppmuntre dem som arbeider for en rettferdig fred for alle, både i Palestina og Israel», sier Einar Solbu, leder i Kirkeakademiet i Asker.

Filmen har fått sterke anmeldelser. Den er gripende, den skaper håp og optimisme midt i innmuring og avstenging, og, ikke minst, den er morsom, kan vi lese i internasjonale medier.

Filmkvelden i Asker kirke er åpen for alle, og det er gratis entré. Kvelden vil bli avsluttet med en liturgisk aftenbønn.

Nærmere opplysninger hos sokneprest Tor Øystein Vaaland,
tlf. 481 88 048
.