BROBYGGERPRISEN 2024 TIL KIRKENS NØDHJELP DELES UT UNDER ARENDALSUKA

Norske kirkeakademier har siden 1983 delt ut Brobyggerprisen. Prisen tildeles en person, organisasjon eller institusjon som på særlig vis har bygd broer av innsikt og forståelse – og stimulert til å utvikle kontakt og dialog mellom ulike grupper i samfunnet.

I sin tildeling vektlegger Norske kirkeakademier organisasjonens omfattende arbeid for rettferdighet og brobygging – på alle nivåer og på tvers av landegrenser – helt siden starten i 1947.

KN er i dag en av Nordens største bistandsorganisasjoner og nyter stor respekt og anerkjennelse for sitt arbeid med humanitær hjelp, bistand, og politisk påvirkning. Organisasjonen fokuserer på de grunnleggende årsakene til fattigdom og urettferdighet, og adresserer med tydelig stemme økende globale ulikheter og klimaendringer.

KNs ungdomsorganisasjon Changemaker og Ledsagerprogrammet fremhever organisasjonens innsats for å bygge broer mellom generasjoner, og for å fremme fred i konfliktområder som Sudan, Palestina og Israel. Den årlige Fasteaksjonen engasjerer lokalsamfunn i internasjonale spørsmål, og viser KNs evne til å knytte bånd mellom globale utfordringer og grasrotengasjement.

Prisen deles ut av NKAs styreelder Knut Refsdal under en økumenisk gudstjeneste i Trefoldighetskirken i Arendal, tirsdag 13. august kl 19. Generalsekretær Dagfinn Høybråten tar imot prisen.