Brobyggerprisen 2024

BROBYGGERPRISEN 2024 GÅR TIL KIRKENS NØDHJELP

På Norske kirkeakademiers årsmøte ble det gjort kjent at årets Brobyggerpris tildeles Kirkens Nødhjelp.

Norske kirkeakademier har siden 1983 delt ut Brobyggerprisen. Prisen tildeles en person, organisasjon eller institusjon som på særlig vis har bygd broer av innsikt og forståelse – og stimulert til å utvikle kontakt og dialog mellom ulike grupper i samfunnet.

I sin tildeling vektlegger Norske kirkeakademier organisasjonens omfattende arbeid for rettferdighet og brobygging – på alle nivåer og på tvers av landegrenser – helt siden starten i 1947.

KN er i dag en av Nordens største bistandsorganisasjoner og nyter stor respekt og anerkjennelse for sitt arbeid med humanitær hjelp, bistand, og politisk påvirkning. Organisasjonen fokuserer på de grunnleggende årsakene til fattigdom og urettferdighet, og adresserer med tydelig stemme økende globale ulikheter og klimaendringer.

KNs ungdomsorganisasjon Changemaker og Ledsagerprogrammet fremhever organisasjonens innsats for å bygge broer mellom generasjoner, og for å fremme fred i konfliktområder som Sudan, Palestina og Israel. Den årlige Fasteaksjonen engasjerer lokalsamfunn i internasjonale spørsmål, og viser KNs evne til å knytte bånd mellom globale utfordringer og grasrotengasjement.

– I en verden preget av økende ulikhet, konflikt og klimaendringer, står vi sammen for å bygge broer av forståelse og solidaritet. Å bli tildelt Brobyggerprisen er stor ære, og en anerkjennelse av vårt kontinuerlige arbeid for rettferdighet, dialog og forståelse mellom ulike grupper, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Norske Kirkeakademier gratulerer Kirkens Nødhjelp med Brobyggerprisen 2024.

 

Kirkens Nødhjelps generalsekretær Dagfinn Høybråten vil motta Norske Kirkeakademiers brobyggerpris i august.

 

Kontakt:

  • Norske kirkeakademier: Kristin Gunleiksrud Raaum, generalsekretær, tlf 957 56 575
  • Kirkens Nødhjelp: Hans Vold Husum, leder av seksjon for kommunikasjon, tlf 958 54 095