Palestina – en reise i musikk

Al Quds inviterer til en reise i Palestina med musikken som utgangspunkt og Erik Hillestad som reiseleder 9. – 15. september. NB! Begrenset antall plasser.

Informasjon fra reisearrangørene

Musikk er utgangspunktet for denne turen og for å oppleve palestinernes situasjon gjennom deres egne fortellinger, sanger og musikalske utfoldelse. Vi skal også se noen av de stedene det knytter seg kjente historier fra Bibelen til. Det primære målet med denne reisen er ikke turisme, men forståelse gjennom kulturens uttrykk, først og fremst musikkens.

Jerusalem og Betlehem

Vi begynner reisen i Jerusalem og Betlehem. Vi besøker blant annet Edvard Said konservatoriet, treffer medlemmer av ungdomssymfoniorkesteret og vandrer i historiske Jerusalem og Betlehem. Vi skal også oppleve det berømte checkpoint 300 i Betlehem og besøke det lutherske kultursenteret.

Galilea og Golan

Vi kjører gjennom Jordandalen og ser Genesaretsjøen og Kapernaum på veien. Vi møter blant annet poeten Zuheira Sabbagh, Rim Bannas mor i Nasaret. Vi besøker Golan-høydene og artisten Terez Suleiman i Haifa. Vi skal også besøke Iqrit, en av de mange hundre landsbyene som israelerne jevnet med jorden i de første årene etter 1948.


Oktoberfest i Taybeh

Vi besøker landsbyen Taybeh på Vestbredden og deltar på kulturfestivalen deres, Oktoberfest. Vi besøker også bryggeriet som produserer palestinas velrenommerte øl og olivenolje. Vi skal også på en utflukt til Ramallah der vi skal se studioet og konservatoriet.

Påmelding

Pris: 17 000 kr per person i dobbeltrom inkludert fly, lokal transport og de fleste måltider. Tillegg for enkeltrom: 3000 kr. Send påmelding innen 15. juni til marte@alquds.no. Vi tar forbehold om endringer i programmet. Det er begrenset antall plasser.

Al Quds reiser har over 30 års erfaring med å arrangere reiser til Midtøsten og Palestina.

Erik Hillestad har i snart 30 år arbeidet med palestinske musikere og kunstnere gjennom prosjekter i Kirkelig Kulturverksted. Dette har gitt ham mye kunnskap om palestineres kultur og hverdagsliv, og hvordan den politiske situasjonen påvirker det de uttrykker i musikken sin. Hans erfaringer og kontakter vil la deltakerne ta del i mange fortellinger fra det hellige land.