Sorgenfri-fløytekongens tilfluktsted

Torun Torbo, fløyte og tekst, Gunnhild Tønder, cembalo.

Han ble slått av sin far, og elskeren hans ble henrettet foran øynene hans. Som voksen ble han en fryktet krigsherre, men i sitt vesen var Frederik den Store alltid en kunstnerisk sjel, og fløytetonen var hans mildeste og mest personlige stemme. Et portrett av Frederik den Store av Potsdam hang på veggen i en bunker i Berlin en maidag i 1945. Som Tysklands mektigste krigsherre gjennom tidene var han et forbilde for en av verdens mest despotiske herskere, men selv var han en langt mer nyansert person. Torbo og Tønder forteller hans historie.

Torun Torbo (f. 1974) har i løpet av drøye to tiår etablert seg som Norges antakelig mest aktive og etterspurte utøver på historiske tverrfløyter.

I tillegg til karrieren som fløytist har hun fast jobb som journalist i NRK radio, og også der har hun høstet stor anerkjennelse. I 2011 vant hun den internasjonale radioprisen Prix Italia. Hun blir berømmet for sin gode fortellerstil og varme radiostemme.

Gunnhild Tønder: Gunnhild Tønder er norsk freelance musiker, utdannet som cembalist, pianist, kammermusiker og akkompagnatør, fra Sibelius-Akatemia i Helsinki, og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Etter 11 år i København og Berlin, er hun nå bosatt i Oslo. Tønder arbeider som freelance cembalist, solist, akkompagnatør, kammer- og orkestermusiker i Skandinavia og Europa.

Billetter:
https://tikkio.com/tickets/46598-sorgenfri-floytekongens-tilfluktsted-kulturkapellet-holmsbu

Dato

16 jun 2024
Utløpt!

Tid

15:00 - 17:00

Mer info

Billetter

Etiketter

Musikk

Sted

Kulturkapellet, Holmsbu kirke
QR-kode