Pär Lagerkvist og Barrabas-en forestilling om en troende ateist

Med forteller Hege Eidseter og Frank Tangen. Med seg har de Sophia Hugo Cabo på cello.
Den svenske forfatteren og nobelprisvinneren Pär Lagerkvist var nær venn av Henrik Sørensen, og besøkte Holmsbu flere ganger. De var svært ulike personligheter, men vennskapet varte livet ut.
Lagerkvist kjempet for å frigjøre seg fra den kristendommen han var oppdratt med, men lengtet samtidig tilbake til barndommens enkle tro. Dette avspeiler seg i mange av bøkene og diktene hans, blant annet «Barrabas», som ble utløsende for at han fikk nobelprisen i litteratur. I denne forestillingen settes fortellinger fra Barrabas inn i rammen av Lagerkvists egne erfaringer. Lagerkvist kalte seg selv en «religiøs ateist», og mange som har stridd med tro og tvil vil kjenne seg igjen.
Hege Eidseter er forteller på Deichman i Oslo.
Frank Tangen er blant annet journalist og kommunikasjonsrådgiver, men arbeider også mye med formidling av kunsten i Holmsbu kirke og historiene bak verkene.

Sophia Hugo Cabo (f. 1997) er en norsk cellist basert i Oslo. Hun er en høyt kvalifisert musiker med en mastergrad i utøvende klassisk cello fra Norges musikkhøgskole (2022) og tidligere studier ved Edsberg, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Sophia er en ettertraktet frilansmusiker som hyppig vikarierer i orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkestret (KORK) og er en aktiv kammermusiker på festivaler og konsertscener over hele Skandinavia. Sophia har opptrådt på festivaler som Trondheim Internasjonale Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Amersham Midsummer Music Festival, Vertavo Festival og Järna Festival Academy. Hennes kjærlighet til kammermusikk kommer til uttrykk i egne prosjekter som FRAM-konsertserien, der hun bidrar som kunstnerisk leder og musiker, og som fast medlem i den skandinaviske crossover strykekvartetten Scandi Strings, som opptrer i hele europa.

I tillegg til å spille klassisk trives Sophia godt innen flere sjangre og har bred erfaring gjennom samarbeid med artister som Woodkid, Kalandra, Justin Jesso og Chris Holsten. Hun spiller for tiden på en cello bygget av Stefan-Peter Greiner (2007), sjenerøst utlånt av Dextra Musica.

 

Billetter:
https://tikkio.com/tickets/46600-par-lagerkvist-og-barrabas-en-forestilling-om-en-troende-ateist-kulturkapellet-holmsbu

Dato

30 jun 2024
Utløpt!

Tid

15:00 - 17:00

Mer info

Billetter

Etiketter

Musikk

Sted

Kulturkapellet, Holmsbu kirke
QR-kode