Mysteriet Anita Greve

En kunstforestilling er samspill mellom et foredrag om noe av kunsten i kirken og musikk.
Frank Tangen forteller historien om Anita Greve, kunstneren som malte nedre del av prekestolen.
«Den vandrende malerinne» ble hun kalt i minneordene. Anita Greve levde et omflakkende liv, men tilbrakte somrene i Holmsbu. Hun er årets kunstner i kulturkapellet.

Jie Zhang er en norsk-kinesisk pianist med utdannelse fra Shanghai Musikkonservatorium, Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater i Hamburg. Hun fullførte sin mastergrad i 2011 med Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse som lærere. Jie Zhang har vunnet flere priser, bl.a. Grieg International Piano Competition i Oslo, Prinsesse Astrids musikkpris og Eva Knardahls talentpris. Jie Zhang opptrer gjerne som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har vært solist med flere symfoniorkestre i Norge, og deltatt på ulike musikkfestivaler. Jie Zhangs karriere er variert, og spenner fra konsert på høyfjellsscenen «Ved Rondane» ved Rondablikk for over 3000 publikummere, til skolekonsert – turné for barn og ungdom.

Sandra Lied Haga står på terskelen til en stor solistkarriere og har vunnet fire internasjonale konkurranser, åtte nasjonale konkurranser, en rekke europeiske priser og prestisjetunge Equinors klassiske musikkstipend. Hun debuterte med symfoniorkester 11 år gammel, og hennes rike, vakre klang og enestående talent har fanget oppmerksomhet verden over og gjort henne til en etterspurt solist.

Fra 2023 er Sandra kunstnerisk leder for nye Kristiansand Kammermusikkfestival. Hun har stått på de største scenene i verden og samarbeidet med de beste blant andre Leif Ove Andsnes og Truls Mørk.

Sandra spiller på en Joannes Florenus Guidantus cello fra Bologna 1730, utlånt av Dextra Musica

 

Billetter:
https://tikkio.com/tickets/46630-mysteriet-anita-greve-kunstforestilling-med-jie-zhang-og-sandra-lied-haga

 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Dato

11 aug 2024

Tid

15:00 - 17:00

Mer info

Billetter

Etiketter

Forestilling,
Musikk

Sted

Kunstnerkirken, Holmsbu
Billetter
QR-kode