Litterær samtale med Olaug Nilssen

Olaug Nilssen er forfatter, skribent, dramatiker og kritiker. Hun debuterte i 1998 med boka Innestengt i udyr og har siden markert seg som en viktig stemme i norsk litteratur.

Hun har de senere årene blant annet skrevet tre romaner som alle kretser rundt samme tema – familier hvor et av barna er sterkt utviklingshemmet. Den første boka Tung tids tale (2017) var i stor grad dokumentarisk og selvbiografisk. For denne fikk Olaug Nilssen Brageprisen, og boka er også blitt et teaterstykke. De to neste Yt etter evne, få etter behov (2020) og Uønska åtferd (2023) er romaner der vi følger samme problematikken. Forfatteren tar opp hvor krevende det kan være å være omsorgspersoner for et barn, og etter hvert en ungdom, med autisme og hva det gjør med en hel familie når ett barn har tunge behov for hjelp.

Olaug Nilssen er blitt kåret til en av de ti viktigste unge forfatterne i Norge. Hun har mottatt flere priser for forfatterskapet og har skrevet bøker i mange sjangrer, både med stort alvor og humor.

Vera Grønborg har jobbet som lektor og som kritiker. Hun vil samtale med forfatteren.

Etter samtalen blir det mulighet til å stille spørsmål og kommentere temaene som kom fram i samtalen.

Kulturinnslag og servering.

Dato

18 mar 2024
Utløpt!

Tid

19:00 - 21:00

Etiketter

Samtale

Sted

Bragernes menighetshus
QR-kode