Fra himmelens port til hver manns gård

22.nov kan vi endelig møtes på Granavollen for å gi den gamle salmedikteren Landstad vår oppmerksomhet. I 2020 var det 150 år siden Landstads salmebok ble tatt i bruk her på Hadeland. I den anledning inviterer Hadeland kirkeakademi til et temamøte omkring det arbeidet som Magnus Brostrup Landstad sto i spissen for frem til boken lå ferdig.

Vi har kalt arrangementet «Fra himmelens port til hver manns gård»

Der vil førsteamanuensis ved Menighetsfakultetet Per Kristian Aschim kåsere om Magnus Brostrup Landstads vei fra huslærer på Hadeland til salmebokredaktør

Mannen som ledet arbeidet med å sette sammen denne salmeboken begynte sitt voksenliv som huslærer i Røykenvik. Omtrent samtidig traff han Minna Lassen, dattera til prosten på Hadeland og ble gift med henne i Nikolaikirken noen år senere.

Vi har fått tilgang til noen originale dokumenter fra den tiden han var huslærer. Disse dokumentene vil det være mulig å ta nøyere i øyesyn i løpet av arrangementet

Mange har kanskje en gammel salmebok liggende. Noen av oss som har levd en stund fikk en slik til konfirmasjonen. Da hendte det at den ble utstyrt med både navn og dato i gullskrift. For salmeboken var blant de ting man skulle ta vare på. Men da var det nok den yngre utgaven av Landstads salmebok vi stod med i hendene, den såkalt «Landstads reviderte.»

Vi har fått låne noen gamle salmebøker fra Hadeland folkemuseum og spør: Finnes det noen som i privat eie har en av de eldste utgavene av Landstads salmebok? Ta dem med til arrangementet. Det hadde vært morsomt å kåre Hadelands eldste og best bevarte Landstads salmebok.

 

Dato

22 nov 2021
Utløpt!

Tid

07:00 - 21:00

Etiketter

Foredrag

Sted

Nicolaikirken, Gran
Nicolaikirken, Gran
QR-kode