Berit Reisel: Jødedom i et nøtteskall, fra møteserien De tre store bokreligioner

Hva er de sentrale og grunnleggende kjennetegn ved jødedommen og den jødiske dialektiske tradisjon? Hvilke historiske begivenheter har hatt betydning for jødedommens mangfold og kompleksitet? Hva med jødedom og jødiskhet, når tilhørighet er uavhengig av tro, og identifikasjon er frikoplet fra religiøs overbevisning og praksis.

Berit Reisel er psykolog og spesialist i klinisk psykologi. Hun ble født i en svensk flyktningleir, etter at foreldrene hadde greid å flykte høsten 1942. Reisel har i mange år vært styreleder for HL-senteret. I 2021 utga hun boka «Hvor ble det av alt sammen?» Plyndringen av jødene i Norge.

Møteserien De tre store bok-religioner

Åtte av ti nordmenn tilhører et tros-samfunn. Religion danner mye av grunnlaget for vår sivilisasjon og kultur. I Norge har den jødiske og kristne tradisjon stått sterkt. Ser vi lenger ut, ser vi betydningen av islam. Alle tre er på et vis Abrahams barn. De forkynner én Gud, og har en sterk litterær tradisjon. Men hvordan er de like, og ulike? Hva vet vi om hvordan det er å være jøde i Norge i dag? Eller grunnlaget for kristendommen? Og hva står muslimer for? Arrangør: Ringsaker kirkeakademi og Ringsaker bibliotek.

Dato

13 apr 2023
Utløpt!

Tid

19:00

Etiketter

Foredrag

Sted

Biblioteket i Brumunddal
Biblioteket i Brumunddal
QR-kode